Az Inter Alia Alapítvány kilépett a Magyar LMBT Szövetségből

Az Inter Alia Alapítvány a Magyar LMBT Szövetség 2009. január 25-i megalakulásától kezdve aktívan részt vett a szövetség munkájában, különösen a bejegyzett élettársi kapcsolatról kialakított véleményének megformálásában és képviseletében, a parlamenti folyamatok nyomon követésében.

A Fővárosi Bíróság 16.Pk.60.149/2009/1. számú, a szövetség által 2009. március 14-én a kézhez vett végzésében – többek között – felszólította a szövetséget, hogy törölje alapszabályából a 4.3 [tudományos tevékenység, kutatás], 4.6 [gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet] és 4.11 [bűnmegelőzés és áldozatvédelem] pontokat, mivel „olyan közhasznú tevékenységek kerültek feltüntetésre, amelyek nem koherensek a szövetség céljaival”.

A szövetség április 5-én, vasárnap megtartott ismételt alakuló közgyűlésén hosszú, demokratikus és érdemi vita után azt a döntést hozta 3:5 szavazati arányban, hogy eleget tesz a bíróság első felszólításának és törli alapszabályából a kifogásolt részeket.

Mivel az Inter Alia Alapítvány nem ért egyet a szövetség döntésével, azt elveivel, célkitűzéseivel és egész eddigi működésével ellentétesnek tartja, és azt a szövetség kisebbségben maradt tagjaként sem kívánja a továbbiakban felvállalni és képviselni, úgy döntött, hogy kilép a szövetségből. Alapítványunk barátsággal válik el a többi melegszervezettől és a későbbiekben önállóságunkat megőrizve, így a számunkra vállalhatatlan döntésektől elhatárolódva nyitottak és készek vagyunk a további együttműködésre.

Inter Alia Alapítvány

Sándor Bea
Kállai Ákos


altszoveg