Itt a 8. LIFT Fesztivál! - Letölthető programfüzettel

A Leszbikus Identitások Fesztiválja idén már 8. alkalommal jelentkezik (okt. 11-13. MÜSZI), ezúttal is színes programkínálattal, filmekkel, workshopokkal, kiállítással, játékkal, koncerttel, bulival. A műhelyek és beszélgetések témái között megtalálható az időskor, a szexualitás, az identitás és identitáspolitika, lesz irodalom, kreatív kézimunka, és lesznek neves szlovén, szerb és lengyel vendégek.

A fesztivál szlogenje idén „A nyolcadik utas a babám”, utalva az 1979-ben bemutatott horrorfilmre (amely az egyik első olyan alkotás volt a filmtörténetben, ahol nő játszotta az akcióhős szerepét). Ehhez, vagyis a science fiction, a fantasy, az utópiák, a thrillerek világához illeszkedik idei irodalmi és képzőművészeti pályázatunk illetve trailerünk tematikája is.

Engedjük szabadjára a fantáziánkat! Szándékunk az volt e szokatlan motívumokkal, hogy a valósághű önmegjelenítéseken túl merjünk szürreális képeket, tükröket is tartani magunk és a külvilág elé. Ezzel kifejezve, kivetítve, felvállalva és talán fel is oldva belső félelmeinket, indulatainkat, negatív erőinket, elrajzolt, felnagyított, abszurd formában megjelenítve fel-felbukkanó idegenségérzetünket. Vagy egyszerűen csak borzongani egy jót.

Idén is várunk tehát a LIFT-en, amely szokásosan békés lesz és erőszakmentes, ugyanakkor a címéhez méltón izgalmas és felkavaró. Hozd el, vagy találd meg itt a babádat!

A programfüzetet innen letöltheted!

 

 

 

 

 

 

 

 


Adományozás

Programnaptár

altszoveg